пʼятницю, 29 липня 2016 р.

Збільшено покарання за їзду у нетверезому стані

За статистикою, кожна п’ята дорожньо-транспортна пригода в Україні скоюється нетверезими водіями
Внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення у частині посилення відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані, або під впливом лікарських та інших речовин, що зменшуються швидкість реакції водія.

За перше таке порушення штраф підвищено втричі, максимальний термін позбавлення посвідчення водія зменшено до одного року (було 1-2 роки), а також, відтепер не проводиться адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб, як було у попередній редакції.

За друге таке порушення - введено штраф у розмірі 20400 грн, якого не було у попередній редакції, термін позбавлення посвідчення водія складатиме фіксовані 3 роки (замість 2-3 у старій редакції), також, не проводиться адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб. В обох редакціях передбачена можливість оплатного вилучення транспортного засобу.

За третє порушення - штраф 40800 грн та позбавлення права керування автомобілем на 10 років та можливість оплатного вилучення транспортного засобу. У попередній редакції Кодексу - не було штрафу, було передбачено адміністративний арешт на строк 10-15 діб і не було чітко прописано термін на який водій позбавлявся права керування транспортним засобом.

Слід зауважити, що відмовою від проходження огляду на стан сп'яніння водій автоматично визнається винним у даному порушенні.

Вживання алкоголю або наркотиків після ДТП або після зупинки поліцейським - це, також, серйозне порушення, за яке передбачено штраф у розмірі 20400 грн або адміністративний арешт на строк  п’ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Перелік адміністративних стягнень за порушення ПДР


Немає коментарів:

Дописати коментар