суботу, 30 липня 2016 р.

Пошукові запити липня

Переглядаючи пошукові запити користувачів на нашому сайті vodiy.ua, хотілося б зупинитись на наступних тема:
  1. круговий рух
  2. правила проїзду рівнозначних перехресть
  3. правила зупинки "маршруток" та таксі для посадки та висадки пасажирів
  4. вимоги до водія, що керує автомобілем з причепом
  5. скільки людей можна перевозити у легковому авто
1. На перехрестя з круговим рухом поширюються ті самі правила, що й на звичайні перехрестя. Черговість проїзду визначається або знаками пріоритету або "правилом правої руки" - дати дорогу транспортному засобу, що наближається праворуч. У такому випадку, якщо знаки пріоритету відсутні, водій, що знаходиться на кільці повинен дати дорогу транспортному засобу, що заїзджає на кільце.

2. Правила проїзду рівнозначних перехресть визначаються розділом 16 ПДР.  Знаходячись у рівнозначних умовах, необхідно дати дорогу транспортному засобу, що наближається праворуч. У рівнозначних умовах трамвай завжди має перевагу руху, незалежно від того, з якого боку він наближається. На нашому малюнку, синий автомобіль проїде перехрестя останнім, хоча й розпочне рух першим. Це класичний приклад, який досить часто зупиняється у білетах.


3. У місцях зупинки громадського транспорту мають право зупинятись лише транспортні засоби, що рухаються за маршрутом. У такому випадку, повинен бути встановлений знак 5.43.1, на якому буде вказано, які транспортні засоби мають право зупинки. Усім іншим, в тому числі таксі, зупинка і стоянка забороняються на відстані 30 метрів з обох боків.
4. Керувати авто з причепом водіям категорії "В" дозволяється за умови, що повна маса причепа (тобто маса причепу та вантажу) не перевищує 750 кг. Це визначено п. 2.13 ПДР.

5. В автомобілі категорії "В" дозволяється перевозити не більше восьми пасажирів і лише за умови, що кожен з них має окреме місце, обладнане ременем безпеки. Таким автомобілем є, наприклад, Toyota Sienna.


Також, відвідувачі цікавились, чи забороняється керувати транспортним засобом без верхнього одягу або босоніж. Відповідаємо: формально ні перше ні друге не забороняється. Однак, слід врахувати, що педалі - дуже важливі механізми керування автомобілем, а правильно підібране взуття є запорукою того, що ви зможете використовувати ці механізми правильно і безпечно. 

Немає коментарів:

Дописати коментар